fbpx

Na de onthulling van het bouwbord door de burgemeester is de aannemer druk bezig geweest met de voorbereidende werkzaamheden zoals het grondwerk en het plaatsen van de bouwunits.

Na het uitgraven van het bouwvlak is het boren van de funderingen van de moskee begonnen. In 3 dagen tijd zijn ruim 125 funderingspalen in de grond geboord.

Meteen na de bouwvak is de aannemer verder gegaan met het vlechtwerk voor de keldervloer. Op 27 augustus is de keldervloer gestort. Nu worden komende weken de 4 kelderwanden gevlochten en gestort. Op de fotoโ€™s en in de video kun je zien hoe dat proces is verlopen.

Deze week zijn de 2 laatste kelderwanden gestort. Nadat het beton uitgehard was, kon de grond rondom het gebouw aangevuld worden. De mobiele kraan die rondom het gebouw aan de slag gaat is ook opgebouwd en klaar voor het werk. Vanaf nu worden de bouwdelen als prefab-elementen aangevoerd en geplaatst.

Nadat de kelderwanden gestort waren konden de prefab betonelementen en de ijzeren spanten aangevoerd worden. De betonnen kolommen en de ijzeren spanten worden nu verwerkt in de kelder. Als dit klaar is kan het plafond van de kelder geplaatst worden. Alle betonelementen worden kant en klaar aangeleverd en op de bouwplaats verwerkt. De bouw zal de komende weken snel vorderen!

De afgelopen week zijn de beganegrondvloerenplaten aangebracht. Hiermee is de parkeerkelder afgedekt en kan gestart worden met de werkzaamheden van de begane grond. Deze ruimte bevat o.a de ontmoetingsruimtes, keuken, winkel, bibliotheek, klaslokalen, sanitaire ruimtes en de bestuurskamer.

Zaterdag 20 oktober is de kijkdag van de bouw van de moskee. Op deze dag kunnen de vrouwen van 9.00 โ€“ 11:00 en de mannen van 11:00 โ€“ 13:00 een kijkje komen nemen. Geef aan of je kunt komen middels een RSVP, door het onderstaande item uit te klappen: