fbpx

Geloofsleer  – volwassenen

Basiskennis islam 

Wil jij de religieuze aanbiddingen kennen en in staat zijn deze volgens de islamitische regelgeving (el Fiqh) uit te voeren? Stroom dan nu in bij de les Basiskennis islam. Vanaf 14 januari a.s. gaan we van start met de eerste onderwerpen Reinheid en het Gebed a.d.h.v. het boek al-Wadjiez. Naast el Fiqh wordt ook Aqeedah (islamitische geloofsleer) behandeld tijdens deze les.

De les wordt gegeven in het Nederlands en is toegankelijk voor zowel broeders als zusters. De les vindt online plaats en wordt verzorgd door Ustaadh Ibrahim Achergui.

Voorwaarden

  • Leeftijd vanaf 16 jaar
  • Op tijd en bij iedere les aanwezig. Afwezigheid met geldige reden en tijdig melden

Lestijd: Basiskennis islam (broeders en zusters): Vrijdag: 18.30u tot 20.30u 

Kosten: € 60,- per onderwijsjaar 

Inschrijven: klik hier 

Islam – module van 8 lessen

Ben jij onlangs moslim(a) geworden of geïnteresseerd in de islam, meld je dan aan voor deze 8 weekse module. In deze module zal op een begrijpelijke wijze de basis van de Islam uitgelegd worden. Ook zullen een aantal praktische zaken zoals het gebed worden toegelicht. Uiteraard is er de mogelijkheid om al je vragen te stellen of advies te vragen over zaken waar je tegen aanloopt. De module zal volledig in het Nederlands verzorgd worden.

Aan de module zijn geen kosten verbonden en iedereen is welkom zowel mannen als vrouwen. Deze module heeft inmiddels plaats gevonden van 6 november t/m 25 december 2021. In het voorjaar van 2022 volgt er mogelijk weer een nieuwe reeks. Heb jij interesse in de 2e reeks deze module geef je dan op via onderstaande link.

Inschrijven: klik hier   

 

Islamkunde (alleen zusters) 

Tijdens deze lessen wordt er aandacht besteed aan Hadieth (islamitische overleveringen), tafsier (uitleg van de Koran), Aqiedah (geloofsleer) en Fiqh (jurisprudentie). Heb jij Basiskennis Islam afgerond en wil jij verder met het vergaren van kennis?! Schrijf je dan in voor deze les. De les wordt gegeven in het Nederlands met gebruik van Arabische teksten. De les is alleen te volgen door zusters, zowel fysiek als online te volgen en wordt verzorgd door Ustaadh Abdurazaq.

Voorwaarden

  • Leeftijd vanaf 16 jaar
  • Islamitische kledingvoorschriften
  • Op tijd en bij iedere les aanwezig. Afwezigheid met geldige reden en tijdig melden
  • Lessen basiskennis islam afgerond en minimale beheersing van het Arabisch geschrift. 

Lestijd: Islamkunde (alleen zusters): Maandag 18.30u tot 21.30u – Start 18 oktober 2021

Kosten: € 60,- per onderwijsjaar 

Inschrijven:   De inschrijving is momenteel gesloten. Voor vragen over instromen mail naar onderwijs@el-feth.nl