fbpx

Islam – module van 8 lessen

Ben jij onlangs moslim(a) geworden of geïnteresseerd in de islam, meld je dan aan voor deze 8 weekse module. In deze module zal op een begrijpelijke wijze de basis van de Islam uitgelegd worden. Ook zullen een aantal praktische zaken zoals het gebed worden toegelicht. Uiteraard is er de mogelijkheid om al je vragen te stellen of advies te vragen over zaken waar je tegen aanloopt. De module zal volledig in het Nederlands verzorgd worden. 

Aan de module zijn geen kosten verbonden en iedereen is welkom zowel mannen als vrouwen. De module is zowel fysiek op locatie als online te volgen.             

Klik hier om je aan te melden  – start: zaterdag 6 november van 16.00u tot 18.00u

 

Geloofsleer

Lessen volwassenen

 Basiskennis islaam – Deel 2 (broeders en zusters) 

Tijdens deze lessen gaan we verder met deel 2 van Basiskennis islaam. Er wordt  aandacht besteed aan Aqiedah (geloofsleer) hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod; Islaam, Imaan, Ihsaan, Shirk, Koefr, Nifaaq en Aanbiddingen en religieuze innovaties. Ook wordt er aandacht besteed aan het kennen en in staat zijn om aanbiddingen conform de islamitische regelgeving (Fiqh) uit te voeren. De eerste hoofstukken die hierbij behandeld zullen worden zijn; Reinheid en Het gebed. Wil jij jouw imaan versterken door het vergaren van kennis?! Schrijf je dan in voor deze les. De les wordt gegeven in het Nederlands en is toegankelijk voor zowel broeders als zusters. De les vindt online plaats via Zoom en wordt verzorgd door Ustaadh Ibrahim Achergui.

 

Islamkunde (alleen zusters) 

Tijdens deze lessen wordt er aandacht besteed aan Hadieth (islamitische overleveringen), tafsier (uitleg van de Koran), Aqiedah (geloofsleer) en Fiqh (jurisprudentie). Heb jij Basiskennis Islaam afgerond en wil jij verder met het vergaren van kennis?! Schrijf je dan in voor deze les. De les wordt gegeven in het Nederlands met gebruik van Arabische teksten. De les is alleen te volgen door zusters, zowel fysiek als online te volgen en wordt verzorgd door Ustaadh Abdurazzaq

Voorwaarden

  • Leeftijd vanaf 16 jaar
  • Islamitische kledingvoorschriften
  • Op tijd en bij iedere les aanwezig. Afwezigheid met geldige reden en tijdig melden
  • Voor de les islamkunde: lessen basiskennis islaam afgerond en minimale beheersing van het Arabisch schrift. 

 

Lestijden 

Basiskennis islaam (broeders en zusters): Vrijdag: 18.30u tot 20.30u – Start 15 oktober 2021 

Islamkunde (alleen zusters): Maandag 18.30u tot 21.30u – Start 18 oktober 2021

Kosten: € 60,- per onderwijsjaar 

Inschrijven