fbpx

Assalam aleikum beste broer en zus,

Vanaf 1 juli zal de El-Feth moskee weer gedeeltelijk opengesteld worden voor het gebed. Daar zijn we uiteraard erg blij om. We beginnen eerst met het Asr-gebed en het Ishaa-gebed voor een periode van 3 dagen. Op zaterdag 4 juli gaan we over tot de volledige openstelling voor de 5 gebeden.

Met de laatste versoepelingen is Alhamdullilah het maximaal aantal van 100 mensen opgeheven, maar het blijft wel verplicht om alle bezoekers te registreren bij ieder gebed. Vanwege het intensieve toezicht hierop starten we helaas alleen met de gebedsdiensten voor de mannen.

Op zondagavond 5 juli zullen we de eerste dagen evalueren. Op basis van deze evaluatie beslist het bestuur of de moskee structureel voor alle gebedsdiensten en voor de vrouwen opengesteld wordt.

Het Jummuha-gebed wordt nog niet verricht. Ook de live-uitzendingen van de vrijdagpreken worden voorlopig niet uitgezonden. De overige activiteiten zijn tot nader order uitgesteld. Het onderwijs zal in sha Allah starten op 12 september.

De wasruimte is beperkt beschikbaar, daarom vragen we onze leden om thuis de wudu te verrichten.

Als laatste willen we benadrukken dat wij erop vertrouwen dat onze bezoekers zich aan de voorschriften houden. Deze hangen op meerdere plaatsen in de moskee en staan op onze Facebookpagina.

De voorschriften zijn er voor de veiligheid van iedereen. Daarom kan het niet opvolgen van de voorschriften in het uiterste geval betekenen dat het gebruik van de moskee weer gestaakt wordt. Wij rekenen daarom op jullie volledige medewerking.

Omdat er zicht is op een volledige opening op de korte termijn zullen we snel overgaan tot de verstrekking van de toegangsdruppels. Hiervoor gelden de voorwaarden zoals toegelicht in de algemene ledenvergadering van 1 maart 2020. Bezoekers met toegangsdruppel moeten zich met deze druppel voor ieder gebed registreren. Bezoekers zonder toegangsdruppel moeten zich voor ieder gebed handmatig registreren bij de ingang.

Wij gaan er vanuit jullie hiermee voldoende geรฏnformeerd te hebben. Heeft u nog vragen of suggesties, neem dan vooral contact met ons op via de mail bestuur@el-feth.nl

Het bestuur van de El-Feth moskee.

VVvVOORZORGSMAATREGELEN-DEFINITIEF