fbpx

TILBURG 15 MAART 2020 – Onderwerp: voorlopige sluiting gebedshuizen Brabant en Zeeland voor bezoekers.

Vanochtend heeft er spoedoverleg plaatsgevonden tussen het Crisis-en Preventie Team COVID19 van het SMBZ en medisch specialisten. Op basis van het overleg en de laatste landelijke ontwikkelingen hebben we besloten om per direct alle gebedsdiensten tot nader orde op te schorten.  

Assalamoe alaikoem wa rahmatoellahi wa barakaatoeh, beste broer en zus,
Met dit schrijven willen wij jullie informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de aangescherpte maatregelen in het kader van het indammen van het Corona-virus. Vanochtend heeft er spoedoverleg plaatsgevonden tussen het Crisis-en Preventie Team COVID19 van het SMBZ en medisch specialisten. Op basis van het overleg en de laatste landelijke ontwikkelingen is er advies opgesteld hoe te handelen in deze situatie. Het bestuur van de El-Feth Moskee Tilburg heeft het volgende besluit genomen.

Het per direct opschorten van alle gebedsdiensten tot nader order.

Besef beste broer en zus dat dit besluit niet makkelijk genomen is door ons. Wij zijn sinds afgelopen dinsdag continu in overleg met verschillende partijen over deze crisis. Inmiddels hebben wij verschillende geleerden geconsulteerd over de te nemen maatregelen. Daarnaast zien we ook steeds meer fatwaโ€™s uit de Islamitische wereld waarin de meerderheid pleit voor maatregelen waarbij het indammen van deze epidemie centraal staat. Ons besluit van vandaag sluit hier ook bij aan.
Verder vragen wij jullie deze epidemie serieus te nemen en alle voorgeschreven voorzorgsmaatregelen in acht te nemen zoals:

  • Zorg voor gepaste afstand tot elkaar (1,5 meter)
  • Sociale isolatie voor iedereen, ga enkel naar buiten voor het zeer noodzakelijke;
  • Strikte isolatie als je hoest, niest, verkouden bent of erger;
  • Strikte isolatie als je tot een risicogroep behoort;
  • Blijf bij onze ouderen weg, gebruik sociale media om eenzaamheid te voorkomen;
  • Houdt de kinderen thuis. Scholen en kinderopvangverblijven blijven tot en met 6 april 2020 dicht. Verdere informatie hierover volgt uiteraard vanuit de scholen.

Meer informatie vindt u ook op www.rivm.nl. of www.vrmwb.nl
Wij vragen jullie begrip voor de genomen maatregelen en verzoeken jullie om dit bericht breed te verspreiden. Wij sluiten af met de smeekbede: O Allah, wij zoeken bescherming bij U tegen huidziekten, krankzinnigheid, lepra en tegen de kwade ziektes!

Wassalam aleikum
Het bestuur van de Marokkaanse Vereniging Masjid El-Feth

Neem de volgende documenten door van het SMBZ, de Moskee en AMAN Artsen:

20200315-Brief-Tilburg-2-1

SMBZ-UPDATE-Advies-Coronavirus-15-maart-2020.pdf

Statement-AMAN-mbt-corona-15-3-2020.pdf-1

SMBZ-UPDATE-Advies-Coronavirus-15-maart-2020-Arabisch.docx.pdf.pdf